Blog

Rövid útmutató a profi késkészlet kiválasztásához

2022.10.02 11:13
Rövid útmutató a profi késkészlet kiválasztásához

Rövid útmutató a profi késkészlet kiválasztásához.

Késekre minden konyhában szükség van, hiszen nélkülük jóformán el sem kezdődhet a főzés. Azonban hatalmas a különbség az amatőr és a profi késkészletek között.

Ha már késkészlekről beszélünk, akkor egyértelmű, hogy nemcsak egyetlen késre gondolunk. A különböző munkafolyamatok ugyanis más-más eszközöket igényelnek.

Az alábbiakra mindenképpen szükségünk lesz:

- Egy szakácskés általános használatra.

- Egy kenyérvágó kés a péksütemények és lágy tészták vágásához.

- Egy flexibilis pengéjű csontozó- vagy filézőkés a csontos húsokhoz és halakhoz.

- Egy hámozókés a zöldségek és gyümölcsök héjának eltávolításához.

- Egy bárd a nagyobb, vastagabb csontos húsokhoz.

- Egy fenőacél a kések élének karbantartásához.