Rövid útmutató a profi késkészlet kiválasztásához.
Késekre minden konyhában szükség van, hiszen nélkülük jóformán el sem kezdődhet a főzés. Azonban hatalmas a különbség az amatőr és a profi késkészletek között.
Ha már késkészlekről beszélünk, akkor egyértelmű, hogy nemcsak egyetlen késre gondolunk. A különböző munkafolyamatok ugyanis más-más eszközöket igényelnek.
Az alábbiakra mindenképpen szükségünk lesz:
- Egy szakácskés általános használatra.
- Egy kenyérvágó kés a péksütemények és lágy tészták vágásához.
- Egy flexibilis pengéjű csontozó- vagy filézőkés a csontos húsokhoz és halakhoz.
- Egy hámozókés a zöldségek és gyümölcsök héjának eltávolításához.
- Egy bárd a nagyobb, vastagabb csontos húsokhoz.
- Egy fenőacél a kések élének karbantartásához.